Kampen för befrielse är internationell – Leve kamrat Avaşins minne!

Kampen för befrielse är internationell – Leve kamrat Avaşins minne!

Klockan tre på morgonen den 7 mars, stupade kamrat Avaşin Tekoşin Güneş från MLKP:s internationella brigad i Rojava (västra Kurdistan/norra Syrien), i strid mot Daesh(IS). Kamrat Avaşin, eller Ivana Hoffmann som var hennes födelsenamn, föddes 1 september 1995 i Tyskland. Som kvinna med rötter i Afrika, visade hennes uppoffring prov på den högsta formen av internationell solidaritet som en revolutionär kan visa.
Redan i tidig ålder engagerade sig kamrat Avaşin i klasskampen i Tyskland. Genom klasskampen kom kamraten i kontakt med internationella kamper så som den anti-imperialistiska kampen i Kurdistan och Turkiet. Som kamrat Avaşin förstod var klasskampen och anti-imperialismen två oskiljaktiga delar av samma kamp.
För omkring 6 månader sedan anslöt sig kamrat Avaşin under MLKP:s ledning till det väpnade anti-imperialistiska motståndet i Rojava. I ett sista brev till sina kamrater innan hon lämnade Tyskland för kampen i Rojava beskrev hon sina drivkrafter:

”Ingenting håller mig kvar här längre. Jag kan inte titta på medan mina systrar, bröder, vänner, mödrar, fäder [och] kamrater kämpar för frihet, för självständighet från kapitalismen. Jag kommer representera partiets internationalism och bli en del av det organiserade väpnade motståndet. När jag kommer tillbaka ska jag sprida en kämparanda och viljestyrka till mina kamrater och min omgivning.”

Precis som kamrat Avaşin nämner i sitt brev är internationalismen en nödvändig del i det revolutionära arbetet och bör inte ses som en handling av välgörenhet. Utbytet av erfarenheter av kamper och stärkandet av banden mellan revolutionära rörelser är ovärderliga resurser för oss kommunister. Varje nederlag för fienden bidrar till det sönderfall som slutligen kommer leda till kapitalismens undergång. I denna kamp har kamrat Avaşin för evigt skrivit in sig i historieböckerna som en av våra hjältar.

Leve den proletära internationalismen!
Leve den anti-imperialistiska kampen för ett fritt Kurdistan!
Leve minnet av kamrat Avaşin Tekoşin Güneş!