Stöd frihetskampen i Kurdistan! Krossa fascismen i alla dess former!

Under sommaren och hösten har Partisan deltagit i ett antal stödmanifestationer för kampen i Kurdistan. Manifestationerna har fokuserat på att fördöma den turkiska statens stöd till Daesh (IS) och stödja PKK/PYD/YPGs kamp för självständighet. Dom har även ofta handlat om att fördömma de terrorbombningar som har ägt rum i Turkiet och Kurdistan mot kurder och kommunister.

Partisan deltog också på en motdemonstration mot hundratals Turkiska fascister som hade samlats för att demonstrera på Sergels torg, arrangerat av Turkiska fascistorganisationen ”Grå Vargarna”. Vi kan inte se på utan att agera när fascister öppet gör fascisthälsningar och sprider sin propaganda på gator och torg.

För oss i Partisan är det en självklarhet att stödja förtryckta nationers kamp för självständighet och vi kommer alltid kämpa mot fascismen, hur och var den än uppstår.

Vi vill påminna alla som ser sig som kommunister och/eller antifascister att fascismen finns i alla delar av världen i olika former och att vi alla måste vara uppmärksamma på hur den sprids även via andra nationer än de Europeiska. Låt med andra ord inte fascisterna vara, bara för att dom är Turkiska!

Krossa fascismen!
Mot all imperialism – för alla folks rätt till självbestämmande!
För Kommunismen!